Linköpings Naturcentrum söker nya medarbetare

Naturcentrum ligger i Trädgårdsföreningen i Linköping. Här finns fina möteslokaler, uteklassrum och en levande trädgård. Det är en viktig samlings- och utbildningsplats för miljöengagemang och trädgårdsintresse. Tillsammans med våra medlemsföreningar erbjuder vi ett rikt utbud av aktiviteter som är öppna för alla intresserade. Nästan varje dag händer det något, t.ex. föreläsningar, utflykter, kurser, studiecirklar eller utställningar inom natur, miljö, kultur och trädgård. Till naturskolan kommer skolbarn, förskolebarn och gymnasieelever med sina lärare för upplevelsebaserat lärande i en inspirerande miljö. Vår visningsträdgård erbjuder både upplevelser och förmedlar kunskap om trädgård och odling.

Linköpings Naturcentrum har en grundbemanning bestående av verksamhetsutvecklare, pedagog, trädgårdsmästare och vaktmästare. Tillsammans med våra samarbetspartners och kollegorna i Calluna är det många som är engagerade i verksamheten.

Nu söker vi er som vill vara med att ta Linköpings Naturcentrum ett steg längre!

 

Verksamhetsutvecklare

Om tjänsten:

I rollen som verksamhetsutvecklare leder du arbetet och utvecklingen på Naturcentrum. Du har huvudansvaret för verksamheten men är en del av ett kreativt team som samarbetar gemensamt mot mål och riktning för verksamheten och för att utveckla platsen som mötes- och utbildningsplats. Samverkan med våra medlemsföreningar, organisationer i trädgårdsföreningen, kommunens skolor och förskolor och våra övriga samarbetspartners är en viktig del av arbetet. I rollen ingår personal- och budgetansvar och därmed ansvar för administrativa frågor och rapportering till ledning.

Vi tror att du är utåtriktad, ödmjuk, har entreprenörsanda och erfarenhet av att driva projekt. Du har ett genuint miljö- och hållbarhetsengagemang och är intresserad av folkbildning och integration. Du har förmåga att omsätta visioner till verklighet. Du är bra på nätverkande och kan styra Linköpings Naturcentrum till att bli en livfull plats för lärande och upplevelse.

Vi ser framför oss någon som kan hitta vägar att föra ut och sprida kommunens miljöarbete, utveckla förutsättningarna för integrationsarbete och ta fram projektförslag och söka finansiering utifrån Linköpings Naturcentrums värdegrund samt samverka med Callunas övriga personal och leda en mindre personalgrupp.

Tjänsten är tillsvidare 75-100%, provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överrenskommelse. Helgjobb förekommer vid några tillfällen per år.

Kvalifikationer:

Krav: Högskoleutbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom t.ex. miljö, pedagogik, hållbarhet eller kommunikation.

Meriterande: Arbetslivserfarenhet inom ovanstående, föreningsaktiv eller på annat sätt som visar engagemang och driftighet, ledning av mindre arbetsgrupper och projekt. B-körkort.

Ansökan:

Vi vill ha din ansökan senast den 7 november 2018. Du skickar ansökan som ett personligt brev samt bifogar din CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrev och bifogade handlingar med ”LNC verksamhetsutvecklare”. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan! 

 

 

 

 

 

Utomhuspedagog

Om tjänsten:

Som utomhuspedagog/naturskolelärare hos oss planerar du och håller i lektioner på Naturcentrum, men även på skolor runt om i Linköping eller i naturen. Tjänsten kan komma att innebära en del resor, men det rör sig främst om kortare sådana inom kommunen. Då organisationen på plats i Naturcentrum är liten krävs förmåga att ta ansvar för din del av verksamheten och även arbetsuppgifter av administrativ eller annan art kan förekomma.

Vi söker en utomhuspedagog som brinner för lärande och gillar att arbeta med i första hand barn och ungdomar men även vuxna. Du känner liksom vi stolthet över att, genom pedagogisk verksamhet, få arbeta för ett hållbart samhälle och integration. Viktigt är också att du uppskattar möten med människor och kan arbeta under varierande förhållanden. Vid Naturcentrum finns pedagogiska utemiljöer och en trädgård som viktiga platser för undervisning och lärande. Du tycker om människor och har lätt att sprida entusiasm till andra. Du har även mycket god servicekänsla samt uppskattar ordning och reda.

Tjänsten är tillsvidare 75-100%, provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överrenskommelse. Helgjobb förekommer vid några tillfällen per år.

Kvalifikationer:

Krav: Pedagogisk utbildning samt erfarenhet av och/eller utbildning inom utomhuspedagogik, samt ett dokumenterat starkt engagemang för natur och hållbar utveckling. Du har god kunskap om läroplanen och har ämneskunskaper som du kan använda i verksamheten. B-körkort.

Meriterande: Engelska och andra språkkunskaper.

Ansökan:

Vi vill ha din ansökan senast den 7 november 2018. Du skickar ansökan som ett personligt brev samt bifogar din CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrev och bifogade handlingar med ”LNC utomhuspedagog”. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan! 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Frågor:

Frågor om tjänsterna besvaras av:
Anna Sandström, anna.sandstrom(at)calluna.se, tel. 0708-37 35 36. Nås endast via mail 15/10-4/11.
 

Facklig information:

Calluna har kollektivavtal. Facklig kontaktperson är Johan Storck, johan.storck(at)calluna.se, tel. 0705-12 40 39.