Tjänst Naturvärdesinventerare, ekolog (Linköping)

Ansökningstiden för tjänsten har gått ut, men det kan ändå finnas intresse av fler ansökningar. Kontakta oss så berättar vi mer.

 

Nu söker vi en miljökonsult som vill jobba med ekologiska utredningar, GIS och inventeringar, läs mer om tjänsten nedan. Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om Calluna

Calluna är landets ledande naturmiljökonsult med affärsidén att stötta våra kunder i deras arbete för hållbar användning av mark och vatten i enlighet med svenska och globala miljömål. Vi är en oberoende aktör med fokus på långsiktig affärsmässighet och goda kundrelationer. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad för miljön. 

Vid Calluna får du ett utvecklande och dynamiskt arbete där god gemenskap, samarbete och gemensamt lärande präglar arbetsmiljön. Vi är verksamma i hela Sverige, med huvudkontor i Linköping och kontor på ytterligare åtta orter. Företaget grundades 1992 och är miljö- och kvalitetscertifierat samt anslutet till kollektivavtal.

 

Om tjänsten

Vi söker dig som vill jobba med naturvärdesinventering, GIS, ekologiska utredningar kring artskydd, Natura 2000 och kanske någon/några organismgrupper som du har kunskap om eller erfarenhet av.

För denna tjänst söker vi dig som har intresse av och förmåga att arbeta projektbaserat som konsult. Du har fältvana, åtminstone i terrestra miljöer, i urban miljö och i odlingslandskapet.

Du kommer att få möjlighet att självständigt leda uppdrag vilket inkluderar att formulera mål och designa undersökningsupplägg för ekologiska studier. Vanliga uppdrag innebär naturvärdesinventering i terrestra miljöer, förstudier, artskyddsärenden och bedömning som rör naturtyper inom Natura 2000, samt viss hantering av GIS. I första hand kommer du att arbeta med projekt mot kunder inom näringslivet. Du arbetar tillsammans med kunniga kollegor som ofta är artexperter eller har specialkunskaper inom miljöjuridik.

Vid större uppdrag är vår förväntan att du också kan ta rollen som projektledare och leda en grupp bestående av dina kollegor och säsongspersonal. Vi söker dig som tycker om att arbeta i team, är lyhörd och van att leda och inspirera medarbetare.

Som miljökonsulter arbetar vi med intressanta och meningsfulla projekt som är en del av samhällsutvecklingen. Arbetet utförs ofta i projektgrupper med kompetenta och inspirerande kollegor, och ibland tillsammans med våra nära samarbetspartners eller uppdragsgivaren. Du har stora möjligheter att ta egna initiativ och att påverka din och företagets utveckling.

Som konsult arbetar du med att skapa och bygga kundrelationer, allt ifrån att lämna anbud och offerter till att vara kundens kontaktperson och aktivt jobba för hög kundnöjdhet. 

 

Kvalifikationer

Vi utgår från att du har en gedigen grund inom ekologi i form av lämplig högskole- eller universitetsutbildning samt tidigare erfarenhet från myndigheter, forskning eller annan konsultverksamhet. Vi tror att du har varit verksam inom yrket i mer än 1 år. Utöver detta har du:

 • Minst en kandidatexamen inom biologi, ekologi eller miljövetenskap, eller motsvarande - har du en masterutbildning eller forskarbakgrund är det meriterande.
 • Fördjupad kompetens kring några artgrupper, områden, ämnen eller habitat (beskriv detta i din ansökan), och har du särskild kompetens inom insekter och botanik är det meriterande.
 • Fälterfarenhet av terrestra miljöer, i urban miljö och i odlingslandskapet. 
 • Erfarenhet av naturvärdesinventering enligt svensk standard (SS19900:2014), eller andra erfarenheter som gör att du snabbt kan börja jobba efter denna metod.
 • Minst 1 års erfarenhet av konsultbranschen.
 • Ett nätverk inom berörda kundgrupper är meriterande.
 • Förmåga att planera och arbeta självständigt.
 • B-körkort.
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

För att passa i rollen som miljökonsult hos oss är du kommunikativ och har lätt för att bygga goda relationer både internt och externt. Du fungerar bra i en miljö med snabba förändringar och högt tempo. För att trivas hos oss bör du också ha ett intresse för miljöfrågor. 

 

Övrigt

Placeringsort: Calluna har kontor på flera ställen i Sverige, i första hand söker vi nu Dig som vill ha placeringsort i Linköping. 

Resor och arbetstid: Arbetet kan innebära en del resor och kräver viss flexibilitet gällande arbetstid och du behöver därför vara beredd och villig att periodvis arbeta långt från din hemort, framförallt under fältsäsong.

Tjänsten: En tillsvidareanställning på 100%, provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde: Snarast. 

 

Ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval görs löpande, dock senast den 30 juni 2020.

Du skickar ansökan som ett personligt brev och bifogat CV till adressen jobbamedoss(at)calluna.se. Märk både e-postbrevets ämnesrad och bifogade filer med ”ditt namn - NVI 2020 Linköping”.

 

Mer information

Läs gärna vidare på vår hemsida för mer information om företaget och nyheter om aktuell verksamhet.

Frågor om tjänsten besvaras av:

 • Sara Häger, HR-chef  -  sara.hager(at)calluna.se, tel. 0730-47 95 11
 • Magnus Bäck, affärsområdeschef   -   magnus.back(at)calluna.se, tel. 0730-82 07 33
 • Fredrik Litsgård, facklig kontaktperson  -  fredrik.litsgard(at)calluna.se, tel. 0103-03 36 04