Callunas Rebecka - Årets Miljöhjälte

2017-10-05

Utmärkelsen Årets Miljöhjälte startades för att lyfta fram personer som gör skillnad för miljön och inspirerar andra att agera mer grönt och hållbart. I år har Callunas medarbetare Rebecka Le Moine tillsammans med Malena Ernman fått äran att utses till årets miljöhjältar. 

Fotograf: Göran Billeson

... följ Calluna på LinkedIn - ta del av nyheter och information!

Rebecka utsågs som vinnare i kategorin grön naturvård och biologisk mångfald. Juryns motivering lyder:

Rebecka är en sann inspiratör som har lyckas med konststycket att göra biologisk mångfald intressant för alla. Hon såg till att FN:s årliga internationella dag för biologisk mångfald den 22 maj i år blev en stor manifestation i hela Sverige. Hon är en biolog som brinner för att skydda allt från det myllrande livet i skogen ner till minsta mossa, till karismatiska djur som tigrar. En entusiastisk miljöhjälte med stor drivkraft.

Det är en glad Rebecka som kommenterar utmärkelsen:

– Det är en väldigt stor ära för mig att få bli utsedd till en av Årets miljöhjältar av WWF, men jag vill trycka på att det är tillsammans som vi gör skillnad. Jag har tagit initiativ till mycket, men det hade aldrig blivit samma resultat om det inte vore för att det finns ett enormt engagemang bland folk. Det känns fint att få vara en del av den här rörelsen, och att försöka vara en röst för våra hotade arter och ekosystem.

 

Mer information

Läs mer i WWF:s nyhet Artisten Malena Ernman och biologen Rebecka Le Moine utsedda till Årets Miljöhjältar av WWF

Rebecka var delaktig i att ta initiativ till ett nationellt uppmärksammande av dagen för biologisk mångfald

Rebeckas praktik med tigrar i Indien

Rebeckas initiativ till en grupp på Facebook som lyfter fram naturvårdsarter