Hur bygger man tätt, grönt och hållbart?

2017-09-01

Sveriges största bomässa äger rum i Linköping under september och Calluna är medarrangör till ett seminarium om hur man bygger tätt och fortfarande värnar sociala och ekologiska värden.

... följ Calluna på LinkedIn - ta del av nyheter och information!

 

Förädling av förtätade stadsdelar

Bomässan "Expo Vallastaden 2017" äger rum i Linköping mellan den 2 och 24 september 2017. Området för mässan ligger nära Linköpings universitet. Här har 40 aktörer byggt 1000 bostäder och skapat en tät, grön och blandad stadsdel, vimlande av arkitektoniska grepp och innovativa lösningar.

Under mässan arrangerar Calluna, tillsammans med White arkitekter och Landskapslaget, ett seminarium om hur man bygger tätt men fortfarande värnar sociala och ekologiska värden. Det handlar exempelvis om mötesplatser och gröna satsningar som främjar hälsa, men även om ekosystem och hantering av översvämningsrisker.

Seminariet har fokus på förädlingen av stadsdelarna och avslutas med en paneldiskussion. Föredragshållare från Calluna är Magnus Tuvendal, expert på ekosystemtjänster, och Anders Carlsson, miljö- och hållbarhetskonsult.

 

Mer information

Seminariet äger rum den 15 september. Mer information om tider och biljetter >>